Blues/rock-siden for deg med sans for god musikk

Velkommen, kjære blues og rockelsker! Du er langt i fra alene her i landet, tusenvis av mennesker som deg har tviholdt på sin sans for god musikk. Det er vel neppe noen tvil om at bluesmusikken ble skapt av musikanter med utrolig bra musikksans. Sans for rytmen, sans for smaken av musikk. Blues er en spirituell reise, musikk som graver seg dypt ned i sjelen på lytteren.

Blues – en gammel musikkstil

Blues kom på banen lenge før rock, jazz og andre populære musikksjangere fra det 20. århundret. Allerede på slutten av 1800-tallet oppstod rene blueskafeer på sørøstkysten av USA. Det var afroamerikanere som stod bak sjangeren – deres harde kår og drømmer om et lysere liv ble foreviget i deres sjelfulle, vakre låter. Klassiske bluessanger som Crazy Blues reflekterer de dype følelsene og den ufattelige taktsansen de befridde slavene hadde. Blues er ikke lenger å se på TV-skjermene siden smakløs, moderne popmusikk tok over. Heldigvis kan mennesker med sans for god musikk møtes på diverse blueskafeer verden rundt, også her i Norge.

Festivaler og organisering av blues

Notodden Blues Festival er kjent i hele Norden, mens Norsk Bluesunion er steder der bluesband samles og organiseres. Altså er bluessjangeren langt ifra borte – den lever i beste velgående, og det er kanskje like greit at moderne ungdommer holder seg borte. De hadde nok ødelagt blues som de har ødelagt alt annet. Samtidig som vi vil holde deg oppdatert på alt innen blues, må vi også inkludere god rockmusikk og nyheter fra rockverdenen. Vi mener altså god rock, ikke det skvipet som sendes på MTV.

For selv om legendariske Led Zeppelin, Black Sabbath og ZZ Top har lagt instrumentene på hylla, er rockmusikken opprettholdt av unge talent. Følg med, så vil vi vise deg hva musikk kan gjøre med mennesker som har taktsans og en dyp sjel. Dette er blues/rock-siden for deg.